Rapportera inbetalning på faktura

Om din kund har betalat direkt till dig behöver du själv bokföra att inbetalningen kommit till dig. Men du behöver också rapportera inbetalningen till Nox Finans, så att vi vet att du fått in dina pengar och inte fortsätter att skicka påminnelser till din kund som har betalat.

För att rapportera en inbetalning börjar du att klicka på "klubban", antingen inne på själva fakturan, eller ute till höger i fakturalistan.

Därefter klickar du “Rapportera inbetalning”, och skriver där hur mycket pengar du har fått in. Om fakturan genom inbetalningen blir slutbetald stängs den i Nox Finans hantering. Om det ligger kvar ett restbelopp kommer ett efterkrav att skickas ut på detta belopp.

Tänk på att när du rapporterar en betalning via verktyget "Rapportera betalning" blir din kundfaktura inte automatiskt betald i ditt Fortnox, utan du måste själv registrera en betalning på den.

Tips: För att slippa ett felaktigt saldo på fakturan i Fortnox är det oftast bäst att först skapa inbetalningen i Fortnox. Är fakturan skickad via Nox Finans kommer du få chansen att rapportera samma betalning till Nox Finans när inbetalningen bokförs.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss